Sıkça Sorulan Sorular
Yeminli Tercüman olabilmek için dil bilgisi sahibi kişinin yabancı dil eğitiminin ispatı olan sertifika, diploma veya resmi olarak geçerli olan bir dil bilgisi eğitimi evrakı ile birlikte, herhangi bir notere başvuru yapmalıdır. Kişi Noter huzurunda yaptığı/yapacağı tercümenin doğruluğu üzerine yemin ederek, bildiği dil/diller için yemin zaptı almaya hak kazanan kişi yeminli tercüman olur. .
Noterler tarafından genellikle yeminli tercüman adayına, yemin zaptı almak istediği dil ile ilgili yazılı bir sınav uygulanır. Aday çeviri yapmak istediği dil ile ilgili örnek belgenin çevirisini uygun bir şekilde çevirmiş ise kişi yemin belgesini alabilir.
Üniversitelerde verilen dil eğitimi ; teknik, ticari ilişkiler, tıp, bilişim, bilim vs. gibi alanları maalesef kapsamamaktadır yani bir üniversitenin dil bölümünden mezun olunduğunda ticari anlamda tercüme yapabilecek kapasiteye %100 ulaşmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle istenilen tercüme için uygun yeminli tercüman seçimini bireysel olarak yapmanız maalesef güçtür. Böyle bir durumda bir uzman tarafından destek almanız gerekmektedir. Fatih Yeminli Tercüme Büroları, sizler için bu işi kolaylıkla yapabilmektedir. Tercümeniz ile ilgili bürolarımızda bulunan uzmanlardan bilgi alarak, tercümeniz için maddi anlamda ekonomik ve tercüme edilecek belgelerinizin uygun tercüman tarafından tercüme edilmesini sağlaya bilirsiniz.